keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Pop-Up Alariesto Vuotsossa 15.5.

Toinen Andreas Alarieston "kotipaikkana" tunnettu on Suomen eteläisin saamelaiskylä, Vuotso. Niinpä pakattiin autoon taas Andreaksen taulut, roll-upit ja taidetyöpajan välineet ja hurautettiin Vuotson koululle. Vuotson koulussa oppilaita oli 26. Ala- ja yläaste menivät sopivasti puoliksi jotta saatiin taidetyöpaja pidettyä kahdessa erässä. Oppilaat taas innostuivat jättimäisten pahvihahmojen tekemisestä. Kolmen hengen tyttöporukka maalasi melkein parimetrisen karhun, siihen tarvittiinkin aika paljon ruskeaa maalia... Vuotson oppilaat olivat kauhean tuotteliaita ja pahvihahmoja syntyikin kuin sieniä sateella. Siellä veisteltiin upea vasarahai, ihmishahmoja ja jopa moottorikelkka! Mielikuvituksellahan ei ole rajoja... ;) Maalaamisen jälkeen oli valokuvausten vuoro, oppilaat vuorotellen menivät ulos hahmojensa kanssa ja tekivät tilannekuvia. Kuvat lopulta tulostettiin paperille ja kaikki saivat ihailla kättensä ja mielikuvituksensa lopputulosta. :) Taidetyöpajan vetäjänä toimi Vuotsossakin Helena Junttila. Opettajat ja oppilaat kiittelivät työpajan loputtua sekä tehtiin jo alustavia suunnitelmia ensi vuodelle.

Tässä on tekeillä suuuuuuuri karhu

Pojat tekevät koiraa

Portinvartija pysyi paikoillaan marjapuskansa takana

Oppilaiden työt laitettiin illan Tarinatupaa varten esille luokkaan ja käytäville. Suuri karhu laitettiin portinvartijaksi luokan ovelle, siitä se valvoi ketkä tulivat sisään ajoissa ja ketkä myöhässä. Tarinatupa aloitettiin klo 17 Anu Uimaniemen johdolla ja hetken kuluttua huomattiin, että luokkahan alkoi käydä ahtaaksi! Nopeasti tuoleja lisää sitä mukaan kun ihmisiä saapui paikalle. Molemmat tarinatuvat Lokassa ja Vuotsossa keräsivät yli 20 henkilöä paikalle kertomaan omia muistojansa Andreaksesta. Hieman jännitettiin paikalla olevaa Seita-Säätiön Mediapajan kuvausryhmää, mutta nopeasti alkujännitys hävisi ja muutamat innostuivat laulamaankin Andreaksen lauluja.

Oppilaiden tuotoksia

Seinälle kiinnitettiin oppilaiden ja hahmojen valokuvat

Tässä rinnakkain karhu, kotka pesänsä kanssa ja vasarahai

Tarinatuvan alkulämmittelyä, osa porukasta puuttuu vielä

Ilta meni mukavasti muistoja kertoillessa ja kahvia hörppiessä. Seuraavaksi Andreaksen taulut matkaavat Tankavaaran Kultamuseolle, jossa ne ovat esillä kesäajan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti